Ads
AdsNEWPAGES AD
  • Bannerking Sdn Bhd Goh Trademark PLT City Mart Sdn Bhd Heat Press Mart Sdn Bhd Oak Leaf Printing & Advertising Oak Leaf Printing & Advertising Oak Leaf Printing & Advertising Oak Leaf Printing & Advertising
请登录后使用此功能。 您可以使用此功能将商品添加到您的收藏列表。
关闭
您已经添加该商品到您的收藏列表。 查看我的收藏
关闭
从您收藏列表中删除此商品。
关闭
请登录后使用此功能。 您可以使用此功能将公司添加到您的收藏夹列表。
关闭
这家公司已成功添加。 查看我的收藏
关闭
这家公司已从你的收藏夹列表中删除。
关闭
请登录后使用此功能。 您可以使用此功能将公司添加到您的询问车。
关闭
这家公司已被添加到您的询问车。
关闭
这家公司已从询价车中删除。
关闭
该商品已被添加到您的询问车。
关闭
该商品已经从您的询价车中删除。
关闭
商品/公司已达到添加至询价车的数量。
关闭
N Garden Sheds Enterprise
N Garden Sheds Enterprise JM0621850-U
+60146141388

Program pemutihan 6P tidak dilanjutkan - TPM - N Garden Sheds Enterprise

Program pemutihan 6P tidak dilanjutkan - TPM

05-Oct-2013

KUALA LUMPUR 2 Okt. - Jawatankuasa Kabinet Mengenai Pekerja Asing dan Pendatang Asing Tanpa Izin bersetuju untuk tidak melanjutkan proses Pemutihan di bawah Program 6P.

Keputusan itu dicapai dalam mesyuarat jawatankuasa berkenaan yang dipengerusikan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin di bangunan Parlimen di sini, hari ini.

Program 6P yang bermula Oktober 2011 dan tamat bulan lepas, merujuk kepada program penyelesaian menyeluruh pekerja asing dan pendatang asing tanpa izin.

Bagaimanapun, bagi majikan yang mendakwa ditipu semasa menguruskan pemutihan pendatang asing tanpa izin (PATI), mereka boleh merujuk kepada Kementerian Dalam Negeri untuk kes mereka diteliti di bawah Program Khas Pengurusan PATI (PKPP).

Menurut kenyataan yang dikeluarkan jawatankuasa itu, PKPP bertujuan menyelesaikan permohonan majikan yang tidak dapat memutihkan PATI disebabkan penipuan ejen.

PKPP juga bertujuan mengurangkan jumlah PATI sedia ada, memastikan pematuhan undang-undang berkaitan dan memastikan keselamatan dan ketenteraman awam dapat dikawal.

"Program ini akan dilaksanakan serentak dengan Ops 6P Bersepadu," menurut kenyataan itu.

Oleh itu, majikan dinasihat mengemukakan laporan polis yang dibuat dari 1 Sept 2011 sehingga 10 Sept lepas, berikutan ia adalah tempoh Program 6P dilaksanakan.

"Program ini akan dilaksanakan secara kerajaan kepada kerajaan dan tidak akan melibatkan ejen atau orang tengah di mana semua urusan hanya melibatkan majikan," menurut kenyataan itu.

PKPP akan dilaksanakan selama tiga bulan bermula 21 Oktober sehingga 20 Januari 2014 dan tiada lagi proses pendaftaran PATI di bawah program itu.

Selain itu, jawatankuasa itu juga bersetuju supaya Kad Pekerja Asing berwarna mengikut sektor pekerjaan dilaksanakan secara menyeluruh kepada semua pekerja asing, dalam tempoh terdekat.

"Kad ini mengandungi maklumat dan butiran asas pemegang kad yang dirangkaikan dengan pangkalan data biometrik dengan Jabatan Imigresen," menurut kenyataan itu. - BERNAMA
总办事处

N Garden Sheds Enterprise (JM0621850-U)
169A, Jalan Seri Impian 1, Taman Impian Emas, Skudai, 81300 Johor.

电话:
传真:

邮件:
网址: http://www.ngardensheds.com
网址: https://ngarden.newpages.com.my/
网址: http://ngarden.n.my/

1
Hello! Thanks for visiting my site. Please press Start button to Contact with Admin :)

Start

游览 : 首页 - 分类 - 公司 - 地区 - 标签 - 商品 - 消息与促销 - 工作征聘 - 手机版 - 谷歌 - 搜索引擎优化结果

All Shop List from NEWSTORE in Malaysia

  • CN 342
  • FR 297
  • US 138
  • MY 132
  • RU 65
  • IE 13
  • GB 9
  • DE 7
人 在线
Brochure
Download
Our PackageContact Us