Ads
AdsNEWPAGES AD
  • Bannerking Sdn Bhd Goh Trademark PLT City Mart Sdn Bhd Heat Press Mart Sdn Bhd Oak Leaf Printing & Advertising Oak Leaf Printing & Advertising Oak Leaf Printing & Advertising Oak Leaf Printing & Advertising
请登录后使用此功能。 您可以使用此功能将商品添加到您的收藏列表。
关闭
您已经添加该商品到您的收藏列表。 查看我的收藏
关闭
从您收藏列表中删除此商品。
关闭
请登录后使用此功能。 您可以使用此功能将公司添加到您的收藏夹列表。
关闭
这家公司已成功添加。 查看我的收藏
关闭
这家公司已从你的收藏夹列表中删除。
关闭
请登录后使用此功能。 您可以使用此功能将公司添加到您的询问车。
关闭
这家公司已被添加到您的询问车。
关闭
这家公司已从询价车中删除。
关闭
该商品已被添加到您的询问车。
关闭
该商品已经从您的询价车中删除。
关闭
商品/公司已达到添加至询价车的数量。
关闭
N Garden Sheds Enterprise
N Garden Sheds Enterprise JM0621850-U
+60146141388

Pelabur dibenar ambil pekerja asing dengan bersyarat - N Garden Sheds Enterprise

Pelabur dibenar ambil pekerja asing dengan bersyarat

03-Oct-2012

KUALA LUMPUR 2 Okt. - Jabatan Imigresen tidak menghalang mana-mana pelabur yang ingin mendapatkan pekerja asing tetapi dengan syarat mereka perlu mematuhi prosedur pengambilan mengikut sektor yang ditetapkan.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, pelabur juga perlu mematuhi dasar pengambilan pekerja asing untuk menggaji golongan tersebut seperti diputuskan Jawatankuasa Kabinet Mengenai Pekerja Asing dan Pendatang Asing Tanpa Izin yang dipengerusikan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Selain itu, kata beliau, bagi memudahkan pihak pelabur atau majikan yang ingin mengambil pekerja asing, mereka boleh mengemukakan permohonan pengambilan pekerja asing secara walk-in di Kementerian Dalam Negeri.

"Permohonan hendaklah beserta dengan dokumen-dokumen sokongan wajib seperti perakuan Sistem Penjodohan Pekerjaan (Job Clearing System-JCS) Jabatan Tenaga Kerja, Kementerian Sumber Manusia; sijil pendaftaran syarikat atau perniagaan; kad pengenalan pemilik; penyata caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP); laporan kewangan serta penyata kewangan syarikat.

"Selain itu, dokumen sokongan tambahan yang perlu dikemukakan adalah mengikut sektor-sektor yang berkenaan. Keputusan permohonan pengambilan pekerja asing secara walk-in di Kementerian Dalam Negeri akan diberikan pada hari sama," katanya dalam jawapan bertulis kepada Teresa Kok Suh Sim (DAP-Seputeh) pada sidang Dewan Rakyat hari ini.

Teresa mahu mengetahui mengenai langkah yang diambil oleh Kementerian Dalam Negeri untuk membantu pelabur yang menghadapi masalah kekurangan pekerja disebabkan halangan pihak Imigresen.


 
总办事处

N Garden Sheds Enterprise (JM0621850-U)
169A, Jalan Seri Impian 1, Taman Impian Emas, Skudai, 81300 Johor.

电话:
传真:

邮件:
网址: http://www.ngardensheds.com
网址: https://ngarden.newpages.com.my/
网址: http://ngarden.n.my/

1
Hello! Thanks for visiting my site. Please press Start button to Contact with Admin :)

Start

游览 : 首页 - 分类 - 公司 - 地区 - 标签 - 商品 - 消息与促销 - 工作征聘 - 手机版 - 谷歌 - 搜索引擎优化结果

All Shop List from NEWSTORE in Malaysia

  • CN 297
  • FR 290
  • US 156
  • MY 144
  • RU 32
  • IE 14
  • SG 6
  • DE 3
人 在线
Brochure
Download
Our PackageContact Us