Ads
AdsNEWPAGES AD
  • Bannerking Sdn Bhd Goh Trademark PLT City Mart Sdn Bhd Heat Press Mart Sdn Bhd Oak Leaf Printing & Advertising Oak Leaf Printing & Advertising Oak Leaf Printing & Advertising Oak Leaf Printing & Advertising
请登录后使用此功能。 您可以使用此功能将商品添加到您的收藏列表。
关闭
您已经添加该商品到您的收藏列表。 查看我的收藏
关闭
从您收藏列表中删除此商品。
关闭
请登录后使用此功能。 您可以使用此功能将公司添加到您的收藏夹列表。
关闭
这家公司已成功添加。 查看我的收藏
关闭
这家公司已从你的收藏夹列表中删除。
关闭
请登录后使用此功能。 您可以使用此功能将公司添加到您的询问车。
关闭
这家公司已被添加到您的询问车。
关闭
这家公司已从询价车中删除。
关闭
该商品已被添加到您的询问车。
关闭
该商品已经从您的询价车中删除。
关闭
商品/公司已达到添加至询价车的数量。
关闭
N Garden Sheds Enterprise
N Garden Sheds Enterprise JM0621850-U
+60146141388

31 termasuk 2 majikan ditahan Operasi 6P - N Garden Sheds Enterprise

31 termasuk 2 majikan ditahan Operasi 6P

12-Sep-2012

KUALA LUMPUR 3 Sept. - Seramai 31 individu termasuk dua majikan warga tempatan yang menggaji warga asing ditahan dalam Operasi Program Penyelesaian Menyeluruh Terhadap Pendatang Asing Tanpa Izin (Program 6P) di pekan Sungai Besi di sini hari ini.

Dalam operasi yang dijalankan Bahagian Penguatkuasaan Jabatan Imigresen Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur itu, mereka yang ditahan terdiri daripada 25 lelaki dan seorang wanita warga Bangladesh serta tiga lelaki warga India.

Kesemuanya ditahan atas kesalahan tidak memiliki sebarang dokumen pengenalan diri selain menyalahgunakan pas lawatan sosial dan pas lawatan tamat tempoh untuk bekerja di negara ini.

Ketua Operasi Bahagian Penguatkuasaan Imigresen Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Arshad Barkatullah berkata, operasi yang bermula pukul 1.30 petang itu berikutan aduan orang awam berhubung lambakan pendatang asing tanpa izin (PATI) di kawasan itu yang rata-ratanya bekerja sebagai tukang jahit di beberapa premis menjahit pakaian uniform.

"Hasil risikan selepas menerima maklumat, kami memeriksa 15 premis di sekitar pekan Sungai Besi dan mendapati 11 daripada premis itu telah menggaji PATI.

"Kami turut menangkap dua majikan yang menggaji warga asing ini untuk dikenakan tindakan lanjut," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau percaya, masih ada lagi majikan yang dapat meloloskan diri dan gagal dikesan dalam operasi terbabit.

"Sehubungan itu, beberapa operasi lain akan terus dilakukan dalam usaha menjejaki majikan yang masih berdegil dan menggaji warga asing," ujarnya.

Arshad berkata, majikan yang ditahan akan disiasat di bawah Seksyen 55B Akta Imigresen 1959/63 kerana menggaji warga asing yang tidak mempunyai pas bekerja.

Jika disabit kesalahan, ujarnya, golongan terbabit boleh dikenakan denda RM10,000 hingga RM50,000 bagi setiap pekerja yang digaji.

"Jika warga asing yang digaji melebihi lima orang bagi setiap premis, majikan juga boleh dikenakan sebatan.

"Kesemua PATI yang ditangkap pula akan dibawa ke Bahagian Penguatkuasaan Imigresen untuk menjalani proses dokumentasi," katanya.

总办事处

N Garden Sheds Enterprise (JM0621850-U)
169A, Jalan Seri Impian 1, Taman Impian Emas, Skudai, 81300 Johor.

电话:
传真:

邮件:
网址: http://www.ngardensheds.com
网址: https://ngarden.newpages.com.my/
网址: http://ngarden.n.my/

1
Hello! Thanks for visiting my site. Please press Start button to Contact with Admin :)

Start

游览 : 首页 - 分类 - 公司 - 地区 - 标签 - 商品 - 消息与促销 - 工作征聘 - 手机版 - 谷歌 - 搜索引擎优化结果

All Shop List from NEWSTORE in Malaysia

  • CN 476
  • FR 300
  • US 175
  • MY 145
  • JP 65
  • RU 59
  • IE 9
  • NL 8
人 在线
Brochure
Download
Our PackageContact Us